Jump to content

Welcome to NikonForums.com
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

significant different exposure between D610 and D750 with off camera flash

d610 d750

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
stevenjose

stevenjose

    New Member

  • Forum Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Country Flag

Hi,

 

Here is my problem, thank you in advance,

 

- I have a controlled environment where the light is not changing,

- I have the same settings between a D610 and D750 as shown in images below

- both have Nikon 50mm 1.8g attached

- i am using  the same Neewer Speedlite 750ii on both cameras (no settings are adjusted on this flash between changing camera)

- speedlite flash settings are TTL, +3

- A tripod is used so the camera potions are identical

- there two other lights which are set as slaves, so are triggered when the speed light goes off

- I have removed the speedlite from the camera and carried out the same experiment, the images appear to be identical when no flash is used, this is making me think its a flash issue

 

Both camera flashes seem to be of the same power when observing by eye

 

I have no idea what this may be, could someone please help,

 

Thanks again,

Steven

Attached Thumbnails

  • 37978054_1976019459116714_6472715087453880320_n.jpg
  • 38264014_1976019502450043_3504148166222020608_n.jpg


#2
Ron

Ron

    Nikonian

  • Forum Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,384 posts
  • Country Flag
  • LocationMagic City

No clue... unless the difference is between the EXPEED 3 software in the D610 and the EXPEED 4 software in the D750.

 

--Ron



#3
ScottinPollock

ScottinPollock

    Forum Veteran

  • Forum Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 548 posts
  • Country Flag
  • LocationWest Slope Northern Sierra Nevada
It's probably an issue with the ttl compatibility of the flash. Try it on manual.





Also tagged with one or more of these keywords: d610, d750